Knjižnica

O knjižnici

Knjižnica Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku  posebna je ustrojbena jedinica Fakulteta u službi nastave. Knjižnica djeluje kao visokoškolska knjižnica te je svojim fondom i radom u prvom redu namijenjena potrebama znanstvenih djelatnika, profesora i studenata Fakulteta za odgojne i obrazovne znanosti. Korisnici knjižnice mogu postati i djelatnici drugih znanstveno-nastavnih sastavnica Sveučilišta, učitelji te djelatnici predškolskih ustanova, koji imaju potrebu za građom koju knjižnica posjeduje.

Osnovna je funkcija knjižnice nabava, sređivanje, čuvanje, stručna obrada i osiguravanje mogućnosti korištenja knjiga, časopisa, ostalih tiskanih i na drugi način umnoženih publikacija te informacija znanstvenog i obrazovnog karaktera.

Kontakt

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti – Knjižnica
31 000 Osijek, Cara Hadrijana 10
(upravna zgrada, prizemlje)

Tel. 031 321 706, 031 321 716
Fax. 031 321 899
e-mail: knjiznica@foozos.hr

Radno vrijeme

Knjižnica je otvorena svakog radnog dana od 7:30 do 20:00 sati.

Djelatnice

Ljubica Nedićprof., dipl. knjižničarljnedic@foozos.hr
Josipa Zetović, prof., dipl. knjižničarVoditeljica knjižnicejzetovic@foozos.hr
Nikolina Milanovićmag.cult.nmilanovic@foozos.hr

Usluge

GRAĐA – POSUDBA I KORIŠTENJE

Posudba građe

Izvan Knjižnice redovito se može posuđivati knjižnična građa koju Knjižnica posjeduje u više primjeraka. Korisnici istodobno mogu posuditi najviše 3 različita naslova. Rok posudbe građe je 15 dana, a može se produžiti na dodatnih 15 dana. Ukoliko je potražnja za nekom knjižničnom građom povećana, knjižničar je ovlašten prilikom posudbe skratiti korisniku vrijeme korištenja.

Rezervacija građe

Knjižničnu građu moguće je rezervirati za uobičajenu posudbu ili posudbu preko vikenda. Rezerviranje građe moguće je osobno u knjižnici, telefonom ili mailom na knjiznica@foozos.hr.

Međuknjižnična posudba

Građu koju Knjižnica ne posjeduje u svom fondu moguće je zatražiti iz drugih knjižnica (u zemlji i inozemstvu) putem usluge međuknjižnične posudbe.

Građa posuđena na ovaj način može se koristiti samo u prostoru čitaonice.

Zahtjev s podacima o jedinici građe potrebno je dostaviti u knjižnicu osobno ili na mail knjiznica@foozos.hr

 

RAD U ČITAONICI

Korisnicima Knjižnice na raspolaganju su dvije čitaonice: čitaonica za grupni rad i čitaonica za tihi rad. Knjižničnu građu koja se ne posuđuje izvan knjižnice moguće je koristiti samo u prostoru čitaonice.

Izvan knjižnice ne posuđuje se sljedeća građa:

  • referentna literatura (rječnici, enciklopedije, leksikoni, priručnici, bibliografije, imenici, atlasi, itd.)
  • časopisi
  • diplomski i završni radovi
  • posljednji primjerak knjige pojedinog naslova

U prostoru čitaonice za korisnike je postavljena računalna oprema (PC, skener, printer).

U knjižnici je osiguran wireless

 

INFORMACIJSKE USLUGE

Knjižnica pruža uslugu pronalaska odgovarajuće literature za izradu seminarskih, završnih i diplomskih radova, pretraživanjem kataloga i baza podataka. Vaše upite možete postaviti putem obrasca dostupnog u knjižnici.

 

EDUKACIJA KORISNIKA

S obzirom na različite informacijske potrebe studenata, ovisno o stupnju studija, knjižnica nudi individualne edukacije u vidu pretraživanja kataloga knjižnice te kataloga drugih knjižnica, kao i baza podataka, a s ciljem pružanja pregleda različitih akademskih izvora informacija koji su im potrebni tijekom studija, podučavajući ih korištenju i vrednovanju takvih informacija.

Ukoliko želite naučiti pretraživati različite izvore informacija, ili samo nadopuniti već postojeća znanja, prijavite se na mail knjiznica@foozos.hr ili ispunjavanjem obrasca u knjižnici.

Kontakt

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti
HR-31000 Osijek
Cara Hadrijana 10, PP 330

Telefon: +385 (0)31 321-700
Fax: +385 (0)31 321-899
E-mail: helpdesk@foozos.hr
IBAN: HR18 2500 0091 1020 44575
OIB: 28082679513
Matični broj ustanove: 1404881

Pratite nas na Facebooku