Obavijesti

Znanstveno-stručni skup: Digitalna sigurnost i privatnost

Datum održavanja: 19.12.2018. (Srijeda)

Mjesto održavanja: Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti u Osijeku

 

Programski odbor:

Izv.prof.dr.sc. Tena Velki

Doc.dr.sc.Ksenija Romstein

Doc.dr.sc. Tijana Borovac

Doc.dr.sc. Vjekoslav Galzina(predsjednik)

Izv.prof.dr.sc. Krešimir Nenadić

 

Organizacijski odbor:

Centar za nestalu i zlostavljanu djecu

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti

 

Pozvana predavanja:

Sa zadovoljstvom možemo istaknuti pozvana predavanja vrhunskih stručnjaka:

 1. dr.sc. Marija Boban, izvanredna profesorica informacijskih i komunikacijskih znanosti na Pravnom fakultetu Sveučilišta u Splitu Pravo na privatnost i Opća uredba o zaštiti podataka (GDPR)
 2. dr.sc. Krešimir Grgić, izvanredni profesor elektrotehnike na Fakultetu elektrotehnike, računarstva i informacijskih tehnologija Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku Sigurnost i privatnost pojedinca u umreženom digitalnom svijetu
 3. dr.sc. Krešimir Šolić, docent računarstva na Medicinskom fakultetu Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku Kako osmisliti kvalitetnu lozinku i očuvati njenu tajnost
 4. dr.sc. Tena Velki, izvanredna profesorica psihologije i prodekanica za znanost na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti Sveučilišta J.J. Strossmayera u Osijeku Prikaz rezultata nacionalnog istraživanja o informacijskoj sigurnosti u sklopu projekta Safer Internet Centre Croatia
 5. dr.sc. Marin Vuković, docent elektrotehnike na Fakultetu elektrotehnike i računarstva Sveučilišta u Zagrebu Društveni inženjering u poslovanju

 

Pozdravna riječ:

Poštovane kolegice i kolege, dragi prijatelji

Nesporno je da su informacijske tehnologije nepovratno izmijenile društvo posljednjih desetljeća, a silnice promjena ne usporavaju. Ove promjene kojima svjedočimo možemo nazvati nepredvidivim, alarmantnim ili uznemirujućim, ali istovremeno fascinantnim i uzbudljivim. Sa jedne strane imamo hitar razvoj tehnologije, dok s druge strane korisnici pokušavaju hvatati korak s promjenama.  Svakodnevna pojava novih virtualnih platformi dok se istovremeno stare transformiraju ili nestaju, u ovim umjetnim svjetovima paralelnim našoj realnosti obitavamo svi mi, više ili manje nazočni, više ili manje uvučeni – u poslovnom okruženju, u školi, u privatnosti, u društvu.

Ova konferencija naslova „Digitalna sigurnost i privatnost“ proizašla iz projekta „Safer Internet Centre Croatia: Making internet a good and safe place” (2015-HR-IA-0013) , pokušat će, ako ne dati konačne odgovore, osmotriti zanimljiva pitanja. Dva povezana pitanja koja su predmet istraživanja različitih područja teorije i prakse. Od tehničkih koja se bave implantacijama i rješenjima do društvenih i humanističkih koje zanima uloga i položaj korisnika. Kako u najosjetljivijim skupinama (djeca, mladi i stariji) tako i u poslovnom okruženju. Sudionici konferencije dolaze raspravljati i predstaviti najnovije spoznaje iz područja digitalne sigurnosti i privatnosti s naglaskom na interdisciplinaran pristup nužan za promatranje složenih zbivanja i problema današnjice, s pogledom u budućnost.

Osim stimulirajućih predavanja i rasprava nadam se kako ćete naći vremena i istražiti ponudu grada Osijek i njegove okolice te uživati u gastronomiji, gostoprimstvu i ravničarskom ugođaju Slavonije i Baranje.

Naposljetku, toplo zahvaljujem svim našim sponzorima, izlagačima i volonterima za njihov doprinos u ostvarivanju konferencije „Digitalna sigurnost i privatnost“  .

Velika mi je čast služiti kao Predsjednik programskog odbora i nadam se da će vam ova konferencija biti izazovna i zadovoljavajuća. Zahvaljujem vam na podršci i vašem sudjelovanju u radu konferencije „Digitalna sigurnost i privatnost“  te vam želim isključivo ugodna iskustva ovdje u Osijeku na Fakultetu za odgojne i obrazovne znanosti.

 Predsjednik programskog odbora

doc. dr. sc. Vjekoslav Galzina

Prijava sažetaka:

Rok za prijavu sažetaka 10.12.2018.

 

Kontakt i prijave:

 • Upute za prijavu sudjelovanja na skupu 
 • Na skupu se može sudjelovati i bez prijavljenog izlaganja
 • Za sudjelovanje na skupu ne plaća se kotizacija
 • Upute za prijavu sažetka
 • Sažeci se šalju na: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 
 • Upute za prijavu cjelovitog rada
 • E-mail adresa skupa: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite. 

 

Načini sudjelovanja:

Usmena priopćenja

Posterska priopćenja

 

Važni datumi:

Rok za predaju sažetaka                                      10.12.2018.

Rok za prijavu sudjelovanja bez izlaganja                 10.12.2018.

Rok za predaju cjelokupnog rada                          15.1.2019.

 

Organizator osigurava:

 • Radne materijale skupa
 • Knjigu sažetaka
 • Hranu i osvježenje tijekom trajanja skupa

Kontakt

Fakultet za odgojne i obrazovne znanosti
HR-31000 Osijek
Cara Hadrijana 10, PP 330

Telefon: +385 (0)31 321-700
Fax: +385 (0)31 321-899
E-mail: helpdesk@foozos.hr
IBAN: HR18 2500 0091 1020 44575
OIB: 28082679513
Matični broj ustanove: 1404881

Pratite nas na Facebooku